Etusivu
Ajankohtaista
Pennut
Galleria
Tuloksia
Sukutaulu
Linkit

Tervetuloa Veshukan valkoinenpaimenkoira-kotisivuille !

2018:


Veshukan Yori 2018

C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA
EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA
JV-14 ALPENSG-18 BENELUXV-18Laumaamme kuuluu tällä hetkellä yksi valkoinenpaimenkoira ja yksi japaninpystykorva:Valkoinen paimenkoira, uros: Veshukan Tender, alias ”Milo”, s. 2008
SERT, CACIB, VSP, VaSERT. HD C/B, ED 0/1, selkä terve (ei virallinen), silmät terveet, LT +188 p (hyväksytty)
Japaninpystykorva, narttu Donorei Onnekas Olivia, alias "Tika", s. 2012 .

Kyynäret 0/0, lonkat A/A. Silmät: terveet. Sydän: Ei sivuääniä, polvet: 0/0. LT +140 (hyväksytty)
Muistoissa:

Elämäni KOIRA, josta kasvatusharrastuksemme alkoi,

Valkoinenpaimenkoira narttu: Enna of White Heroes, s. 2003- k. 2016;

FIN MVA, S MVA, PMV-05, BH, TK 1, LT +155 (hyväksytty).

Harrastuksestamme:

Koirat ovat olleet yli 35 vuotta osa perheemme jokapäiväistä elämää. Koiriemme ansiosta olemme viettäneet monta ilon hetkeä ja saaneet monia ystäviä.

Meillä on ollut pentuja harvoin. Viimeisin Veshukan-pentue (y-pentue, Veshukan Vega + Caely's White Flower Easy Rider) on syntynyt vuonna 2014.

Kennel Veshukan kasvatusajatus:

Kasvatustavoitteissani pidän tärkeimpinä asioina koirien hyvää, avointa, rohkeaa ja sosiaalista luonnetta sekä fyysistä terveyttä. Siis, koiria, joiden kanssa voi harrastaa erilaisia lajeja kiinnostuksen ja/tai koiran synnynnäisten taipumusten mukaisesti - koiria, joihin voi luottaa kaikissa tilanteissa niiden tasapainoisen luonteen ansiosta. Tavoitteenani on kasvattaa valkoisia paimenkoiria, joilla on myös kohtuullisesti terävyyttä ja puolustushalua, jotka ovat hyvähermoisia ja kohtaavat arkielämän haasteet ja paineet turhia hötkyilemättä. Tavoitteisiini päästäkseni teen parhaani löytääkseni kriteerini täyttävät jalostusyksilöt, joiden sukulinjat olisivat kaikilta osin ihanteeni mukaiset, rotumääritelmän ollessa johtolankani.

Pentueet kasvavat luovutusikäisiksi kanssamme arkielämämme keskellä tottuen näin jo syntymästään asti kaikkiin elämän tuomiin haasteisiin ja ilmiöihin. Kuten erilaisiin ääniin, ihmisiin, pieniin lapsiin, sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisten ja lajitovereiden kanssa.

Minulla on monien vuosien kokemus koirista, myös erirotuisista, sekä erilaisista koiraharrastuslajeista, joista rakkaimpia ovat olleet PK-haku ja PK-jälki. Olen harrastanut myös pelastuskoiratoimintaa ja ToKo-kokeita. Lisäksi koirien luonnetestaus on ollut aina sydäntäni lähellä ja koen koirien luonnetestauksen, sekä MH-kuvauksen, erittäin tärkeinä keinoina mitattaessa koirien luonteenominaisuuksia.

Nykyisin harrastuksenamme koirieni kanssa on lenkkeily, ulkoilu metsässä ja aktivoiva puuhastelu koirien kanssa ilman kilpailutavoitteita. Mielestäni hyvä perustottelevaisuus ja hyvä käytös on ehdoton edellytys koiran hyvään elämään.

Myyn tai sijoitan pennut koteihin, joissa koira on arvostettu perheenjäsen koirana - ei tarhakoiraksi, ei statussymboliksi, eikä hetken innostuksissa hankituksi leikkikaluksi, johon kohta kyllästytään. Haluan seurata kasvattieni elämää vielä luovutuksen jälkeenkin, jotta voin tukea ja kannustaa uusia omistajia heidän kasvattaessaan ja kouluttaessaan pentujaan. Arvostan omistajia, jotka pitävät minuun yhteyttä kasvattieni eri elämänvaiheissa.

Olen suorittanut mm. kasvattajakurssi-ykkösen ja -jatkokurssin sekä allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen (pdf) ja Suomen valkoinenpaimenkoira -yhdistyksen jalostussuosituksen.


Voit kirjoittaa meille osoitteella: veshukan [ät] gmail.com Kuvia kasvateistani sivulla ”Galleria” - Ole hyvä.

Näillä sivuilla olevia tekstejä ja kuvia ei saa julkaista tai kopioida ilman sivun omistajan erillistä suostumusta.